Proiect Cogenerare

 

Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”

„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”
 

Eficientizarea din punct de vedere energetic si economic al procesului de productie din S.C. PREFAB S.A.

Pentru PREFAB S.A. finalizarea acestui proiect are ca avantaje poziţionarea ca lider de piaţă în domeniul materialelor de construcţii, cu un cost de producţie optim. Eficientizarea energetică a însemnat creșterea cu 12%-15% a producţiei de BCA și o capacitate instalată de 500.000 mc/an, mult peste ceea ce pot să producă fabricile din România în prezent.

“Instalarea unei centrale de cogenerare la Călăraşi ne poziţionează în elita celor 11% din companiile europene care creează energie de înaltă eficienţă.

Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi: www.fonduri-ue.ro”
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

În prezent, 60% din energia electrică produsă în sistem de cogenerare la Călăraşi este livrată în SEN, reprezentând un flux zilnic de 85 – 90 MW în condiţiile în care capacitatea totală instalată a centralei este de 130 MW/zi. Peste 60% din producţia de aburi şi energie a sistemului de cogenerare este folosită de Prefab.

Sistemul tehnologic integrat a fost realizat de către liderul mondial în producţia de turbine pe gaz, Kawasaki Turbine.

Pentru Prefab, finalizarea acestui proiect are ca avantaje poziţionarea ca lider de piaţă în domeniul materialelor de construcţii, cu un cost de producţie optim.

Eficientizarea energetică a însemnat creşterea cu 12%-15% a producţiei de BCA şi o capacitate instalată de 500.000 mc/an, mult peste ceea ce pot să producă fabricile din România în prezent.

“Alegerea lui Kawasaki ca partener pe termen lung ne încurajează să credem că platforma industrială Prefab va avea viitor”, a declarat Marian Petre Miluţ, președintele Consiliului de Administraţie al SC PREFAB SA.